Kom änglar, kom älvor det börjar bli natt..

Hejsan!

Jag skrev inte precis när jag kom hem. Har haft zero ork till saker hela veckan. Märks att jag är i skolan redan, jag försover mig, jag försöker ligga steget före men ändå är jag okoncentrerad och kommer sacka efter, jag somnar på bussen, jag får huvudvärk för minsta lilla och jag är ofresh på ett eller annat sätt. Skoltröttheten är redan här.. efter en vecka i skolan..

Jag vill tillbaka till Jessheim, nu på en gång. Hade jag varit i Jessheim hade jag inte haft det jobbigt som jag fått nu efter en vecka, känns som jag inte får en enda lugn stund. Barn kan verkligen lysa upp dagen åt en. Dom kan ger ro trots att dom är överallt, skriker, bajsar och gråter. I Jessheim kände jag aldrig att något var jobbigt, allt var så lätt. Cyklade nästintill vart jag än skulle. Allt var som att sväva på moln. Det var livet där borta. Det är nu en vecka sedan jag gjorde min sista arbetsdag för den stunden. En vecka sedan jag såg alla barnen, gud vad jag saknar dom..

Idag är det fredag och jag ska nog ta mig en movienight, alene. Tor Björnar kom inte, to bad. Ska till kusinerna snart och hälsa på. Sedan får vi se om Anki far till Grums eller inte, ska va med henne annars. Movienight annars, klippa gräset och ut med hunden. Det står på listan.

Nu ska jag ringa kusinen och sedan skriver jag när jag får tid igen.

Ciao!

MUSIC IS LIFE
Anna Molander

Varför måste tiden gå så förbannat fort?..

Hejsan!

Ja, då är det hemresa idag då. Det är inget jag kan göra en stor våg för. Trivs så förbannat bra. Nu mår jag bra. På måndag är det första skoldagen för mig och jag längtar verkligen inte. Vill vara hemma, eller här.. i Jessheim. Ska väl bli skönt att se en del på bussen men just nu lockar inte alla dryga bussar och alla människor som är så jobbiga att de tar livet av en. Varför måste tiden gå så förbannat fort? Jämnt nyss var jag på Björn Rosenström och softa på en brygga.

Jag vill stanna. Men jag antar att jag får försöka se positivt på hemresan. Att jag får träffa alla goda vänner, träffa familjen, även kanske städar mitt rum. Men jag kommer inte vara överlycklig för det. Kommer sakna alla här. Kommer sakna allt.

Nu måste jag städa och packa, skriver nog när jag är hemma.

Sayonara

MUSIC IS LIFE
Anna Molander

Trött, sliten och vilsen.

Tjenare..

Ja, jag är trött, sliten och känner mig vilsen. Trött och sliten pga dålig sömn och vilsen känner jag mig bara. En känsla av att inte ha fötterna på jorden längre, jag flyger liksom. Kanske är hög på något? Men jag har faktist inget minne av att jag la i något konstigt i mitt hemmagjorda potatismos.

Har nyss sett en riktigt bra film, Under Toscanas Sol. Den hade typ allt. Allt jag vill ha i en film. Bra film säger jag bara, bra film. Värd att se, ladda ner nu.. nejda! Försök iaf hitta den på CDON eller något. Det var riktigt bra tycker iaf jag.

Just nu skriver jag bara för att fördriva tiden. Kan egentligen lägga mig nu men ifall Tor Björnar smsar så vill jag inte ligga halvdöd i sängen. Vill ha glass, haha! Utnyttjarnas brud, det är väl inte jag? nej. Men jag tror inte han kommer att smsa, klockan är mycket och båda fick nästan ingen sömn i natt. Eller ja, han kanske får spatt vad vet jag?

Yeye, nu ska jag göra något annat. Kanske skriver senare.

Ciao

MUSIC IS LIFE
Anna Molander

At the very big Barnehage!

tjena!

Ja, då ær man på jobben. Dock existerar inte de svenska språket på detta tangentbordet så ni får øverleva med några norska bokstæver. Idag kom Henric tillbaka från Sweden, dock ingen Vibeke med eftersom hon måste gå i skolan. Får se om hon kommer ikvæll eller imorn.

Får se hur dagen styrs upp, Tor Bjørnar sa igår att vi skulle spela biljard men det ær ju inte min grej. Han kom førbi en svæng igår på kvællskvisten och jisses sicken pratstund! Han åkte hem halv 3, då kan ni ju tænka er vad trevligt det var med lite sællskap, sedan kom ju Frida & Britta ut en svæng dær. Har bara sovit 4 timmar inatt, usch vilken hemsk morgon alltså! wellwell, that's life! Blir att decka vid 9 ikvæll!

Nu ær det bara en arbetsvecka kvar sedan ær jag tillbaka till det gamla vanliga tråkiga jobbiga. Kommer sakna det lilla liv jag har haft hær, før det lær jag inte få tillbaka førens jag tagit studenten. Ska baka i veckan med, låter fina fisken!

Nu ska jag vila en stund.

Ciao

MUSIC IS LIFE
Anna Molander

Karatefylla eller bara snefylla?

Tjenare!

Ja, detta är sista söndagen jag sitter här i Jessheim för denna gången. Vill nästan gråta när jag tänker på det. Eller så är jag inne i mini period där jag gråter för inget nästan. Längtar till Mimmi och Måns där hemma. Jag tror det är dom jag saknar mest. Mimmi som alltid ska hoppa upp i sängen och Måns som alltid ska sitta i mitt knä när jag sitter framför datorn. Muppen och Mimman. Jag älskar dom verkligen.

Idag vaknade jag kall och frusen. Gårdagen gick ju som den gick alltså. Det började med att gå upp och städa lite med tanke på att min Moder skulle komma. Pratade lite med pappsen i telefon också, skönt att få höra hans röst! Åt lite gröt och drog på Wedding Crashers, bra film det! Sedan tog jag en dusch precis innan dom kom. Det blev lite prat och sådant. Fick saker att leva på sista veckan nu. Karins Lasange, Jennys Kåldolmar, 86% Choklad, Coca Cola etc. Sedan fick jag min nya kamera med 12 megapixel, fett nice! Väldigt lätt, väger nästan inget och att ta kort går bra. Måste nog lära mig den innan jag tar för mycket, haha!

När dom åkt mot flygplatsen så tog jag och gjorde mig iordning för att gå ut på Jessheim. Det är Jessheim dagarna här nu, det är väl typ som Marten för oss svenskar. Så var de ju rea till tusen på typ BIKBOK, 20 kr för vad som helst på ett ställ. Det mesta som jag köpte var det rea på. Köpte presenter till systrarna bl a. Köpte choklad också, ett måste att ha när filmen rullar. Sedan bar det av hem när jag kollat in pumpsen jag vill ha, dom hade inget par med större storlek. F*CK.

Väl hemma blev det städning på hög nivå. Började vika tvätt, plocka undan saker, sedan var det fram med dammsugaren. Hann bara ta det värsta för sedan kom Tor Björnar och Jörgen för att hämta mig. Vi gick till Tor Björnars kompis Elisabeth som jag typ bor granne med. Där blev det lite suping och kortspel. Det var trevligt, mycket roligare när man är lite fler och när det är brudar med som man kan snacka lite med. Elisabeths familj var tydligen halvsvenskar eller något sådant så det var inget problem med språket som tur var. Man blev väl lite full och go där ett tag. Jag tror jag har haft min livs största minneslucka inatt. Jag minns inte hur jag tog mig hem. Jag vaknade upp på duschgolvet med duschen på, det är det enda jag kan avslöja för er fans. Jisses! Snacka om att det var en fylla alltså. Karatefylla eller bara snefylla?

Så imorse vaknade jag av att det var askallt överallt som sagt. Försökte somna om efter jag vart på toa. När jag gick upp blev det film och mat, Karins Lasagne & Click. Sedan tog jag min lata kropp och gick ut och gick. Blev några kilometer, halva Jessheim. Gick till badplatsen vi blev tipsade om när vi kom hit för 3 veckor sedan. Det var jätte fint, dock är inte vädret på min sida idag så tanken på att bada fanns inte. Nu när jag kommit hem så har jag suttit här och gjort värmt Jennys Kåldolmar som jag ska äta till en film eller något. Sedan blir det en film med chippa, choklad och Coca cola! Får se om Tor Björnar kommer och ser någon film med mig. Är lite ensamt faktist. Henric och Vibeke kommer imorn eller på tisdag så jag blir ju lite ensam ikväll. Finns inget att vänta på idag.

Nu blir det mat, får se om jag uppdaterar senare..

Ciao

MUSIC IS LIFE
Anna Molander


En mycket liten längtan hem.

Tjenare!

Ja, ikväll blev det lugnt och jag måste bara säga att det kändes supert! Det var jag, Karins Lasagne, en periska, ett päron, gul paprikaskivor, en halvliter saft och några rutor choklad. Sist men inte minst var det Prison Break säsong 1. Ska se klart resten imorn, sista skivan. Har tvättat enda sedan jag kom innanför dörren, det går fina fisken detta. Kvällen har varit till för att varva ner, för första gången sedan jag kom hit.

Förut, mitt i det spännande Prison Break, ringer ett svenskt nummer till mig. Gissa inte om det var Linnéa, full och go, som ringde mig? Hon var hos David ikväll, han har ju lite tillställning. Den tillställningen han har snackat om i några år nu att han ska fixa kommer äntligen fram. Linnéa med sin nya mobil försöker hitta högtalaren men så går luren av ist. Hon ringer igen och sedan bryts det. Jag fick hej av några i telefonen men vilka det var är jag inte säker på. Sedan har tydligen Liljan glömt mig också, trevligt! Ska memoreras. Efter att de las på skrev jag ett litet kärleks sms till Linnéa, sedan hörde jag inte av dom efter det. Pytte liten hemlängtan, saknar er.

Idag har jag hunnit med att lägga in bilder på datorn så jag har något att lägga in på bilddagboken. Skulle hinna med mycket idag men det får bli mer imorgon istället. Typ diska om disken för det är inte rent, dammsuga, ta de värsta så de inte ser ut som hej-kom-och-hjälp-mig. Mamma med Lundell Family kommer ju faktist imorgon och hälsar på och ger mig gåvor som jag ska leverera till Gud. Sedan åker dom till Portugal, till värmen. 40 grader har jag hört. Skulle inte sitta fel om det blev fint väder imorgon. Ska ju ut på Jessheim då.

Malin fyller år imorgon, 14 år. Ska köpa ett gulligt set till henne tror jag. Sedan ska jag nog köpa pumps till mig själv. Hittade ett par super fina som jag blivit kär i. Jag sa till Vibeke när vi var i skoaffären att här stannar vi inte länge till för då sitter vi fast sen, typ. Nästan iaf. Poängen var iaf rätt. Min Lilla syster har sin födelsedag imorgon. Eller rättare sagt nu, fyller hon år. Grattis sis! Ska nog upp i tiden imorn. När tvättmaskinen är klar så ska jag hänga den och lägga mig. Sedan blir det rena rama städfirman klockan 09.30.

Tror jag gör så, tackar för kommentaren Ida btw. Skulle kunna skriva ett helt inlägg only about our big town. Men just nu finns det zero ork till det. Ni får ha de så bra, skriver nog imorgen!

Sayonara..

MUSIC IS LIFE
Anna Molander

Imorn är det nästintill sista helgen..

tjenna!

Ja, som rubriken predikar "Imorn är det nästintill sista helgen..". Nästa helg så bär det ju av hem. Lite deprimerande att veckan har gått så otroligt fort. Imorn förblir jag ensam igen, för näst sista gången. Då ska jag steka kyckling filé när jag kommer hem och kosa ihop något gott!

Vill skriva lite idag, orken gick förlorad idag under tiden i Barnehagen. Godnatt.

Sayonara

MUSIC IS LIFE
Anna Molander

Inne på vecka 3 och jag längtar INTE hem..

tjenna!

Ja, då är vi inne på vecka 3. Jag vill inte hem än och dagarna får allt för fort. Nu är det bara 8 dagars arbete kvar sedan bär det av hem mot tråkiga, fjant Deje. Eller ja, jag ogillar inte Deje men om man tänker på omgivningen. Vilka som är vänner och vilka som man tror är vänner så är det inte så jävla roligt längre. Varje dag är en överraskning, no matter what it's about.

Många trackar på Deje för det är en skit håla i deras ögon, men det är faktist ett fridfullt och härligt place. Det är ett ställe man skulle vilja att ens barn skulle vilja växa upp i för det är typ inget knark och eftersom alla känner alla så är alla typ vaktande på varandra. Det är ett lugnt ställe. Jämnför man med Arvika och Sunne så är Deje mycket bättre på det viset. Men vi ser saker olika allihopa. Så jag skriver bara ner min tanke just nu, det som cirkulerar.

Just nu har jag det jätte bra. Bättre än vad jag har när jag är hemma då allt och alla cirkulerar runt en. Då får man ingen ledig stund, men här får jag det ibland. Helgerna är ju ensamma till typ 60 %, de andra 40 % är man med jobbarkompisarna Tor Björnar & Jörgen. På vardagarna är det barn till 4 och sedan är det antagligen något lattjo på gång! Är det inte Prison Break Maraton med Vibeke så är det Bowlingen som gäller enligt TB och Jörgen. Jag är väldigt trött just nu så jag svamlar nog mycket med vad jag skriver. Poängen med mitt gnäll om att komma hem är att jag trivs skit bra här och efter studenten blir det lätt Norge. Oavsett om jag ska rensa kyckling eller torka barnrumpor.

Ska inte deppa in i det sista. Ska vara glad att jag fick denna chansen att få komma hit och jobba. Jag kan säga att jag fått en kamera på 12 megapixel under tiden jag vart här, det är nice! Sedan så förlorade jag min mobil av någon wierd anledning, dock är den inte funnen så det blir nog en ny vid löning. Och idag fick jag veta att jag har fått en sprillans ny laptop med Windows Vista på. Men tanken på detta förändrar inte vad jag känner när jag är här. Här i Norge.

Jag och Liljan får göra en Eurotrip genom Norge. Omväg till Bergen blir nog det med. Det måste det bli. Så man får träffa Tb och Jörgen, om dom är villiga då. Kanske har dom skaffa sig flicka och förlovat sig? Ungdomar nu för tiden.. Hehe, skoja! Alla avgör själva när dom vill ha barn, förlova sig, knulla, gifta sig, you name it.

Men nu ska jag sluta töla och sova. Vibeke är redan i sin säng typ, hörs!

Sayonara..

MUSIC IS LIFE
Anna Molander

Lugn helg och jag är mästerkocken i Jassaragi tofflor!

Tjenare!

Ja, då är det helg då. Igår vart det inte så lyckat, jag kan säga att jag gick ensam ute i Jessheim och improviserade vägen hem. Hittade som tur var!

Idag har jag varit uppe sedan halv 8, TRÖTT! Jörgen drog hem så började jag städa, läsa bok, diska, tvätta och en massa annat. Var även och handlade en hel kasse med mat, så jag är väldigt nöjd nu. Eftersom jag var så trött så somnade jag 10 min innan Marie Antionette filmen var slut. Var tvungen att se den igen efter jag och Vibeke kollat för att  jag skulle försöka fatta poängen. Dock har det inte trillat i någon Polett.

Ikväll blir det nog rätt lugnt med tanke på vad som hände igår. Skönt men stämningen är inte så härlig idag. Känns att allt var inte rätt imorse. Hoppas det har löst sig tills på måndag då vi har jobben. Jag har lagat mat, lax och pasta! Ser jätte mumma ut ska snart smälla i mig det. Har tagit kort så det är bara bilddagboken som gäller för er som vill se!

Imorn ska jag göra en typiskt norsk korv med bröd. Pölse med Lompebröd. Får hoppas det är gott. Mormor & Morfar kommer hit med lite mat och kläder imorgon också. Då ska jag bjuda på pölse. Så ska dom få se hur jag bor när jag inte har varit hemma på några veckor nu.

Mamma hade tydligen lite surprise i matkassen, hoppas på att det är chips! Tro det eller ej, men jag har inte ätit chis sedan förra helgen, hahahaha! Nu var jag inte med. Då åt jag inte Naturchipsen som är så goda. Men får hoppas på godis och kanske någon tidning eller så. Längtar tills imorgon, då ska jag visa att jag kan leva själv och städat. Så man slipper höra tjatet om att städa.

Nu ska jag se Notting Hill och käka min laxpasta, vi hörs väl antar jag.

Sayonara

MUSIC IS LIFE
Anna Molander

En vecka avklarad snart..

Hallaien!

Ja, då sitter man här vaken och väntar på att tiden ska då. Snart är en vecka avklarad på barnehagen. Det har varit kjempe bra. Idag jobbar jag totally alone typ. Ingen svensk där efter lunch typ, hur ska det gå? Tur att Liljan har existerat och att han är min bästa vän, så jag har lärt mig en del norska. Men dock är det ju Bergensk dialekt och dom i barnehagen pratar nästintill som vi bara att det är norska. Det låter som förvrängd svenska.

Ska cykla till barnehagen sen för idag åker ju Vibeke och Henric hem så jag blir ju ensam hela helgen. Ska lära mig ALLT hushåll på en helg, hur ska det gå? Jag har tvättat en gång i mitt liv. Köpa mat för att hålla ekonomin har jag väl gjort någon gång men då har jag alltid haft med mig mammas kredit kort ju, då gör det ju inget om man köpte en sak mer eller mindre. Sedan ska jag dammsuga tänkte jag så jag gör någon nytta nu när dom är borta (om jag nu hittar dammsugaren också vill säga).

Efter barnehagen är jag förevigt ensam denna helg. Ska cykla hem och sedan ta mig en spring tur så jag får lite motion till skolstarten. Måste erkänna att motionen har inte varit på topp i sommar men kilona har rasa med tanke på värmen (tummis!). När jag sprungit klart så ska jag nog ta fram tvätten och ge mig på tvättningen, ta mig en lång dusch och sedan får vi sa vad som sker. Möjligtvis kommer jag läsa ur Den lilla fången, den är riktigt sjuk alltså. Har läst halva boken nu på 2 dagar som är lika med cirkus 2-3 timmar kanske. Sedan får vi se vart helgen tar vägen. Lördagen ser ut som att handla lite mat.

Igår var Henric på "Guttkväll" och skulle inte ens komma hem sa han. Så Vibeke stod för maten och vi pratade, var ute och gick ända tills han kom hem. Det var helsjukt väder igår, jag har aldrig sett på maken till åsk- och blixtväder. Det var ett av det häftigaste natur sakerna jag någonsin har sett. Blixtrar över hela himlen och molnen formade sig som gubbar som ville komma ner på jorden och sög upp saker upp i himlen (fantasi om moln). Henric sa att det var så i Sverige också, sant?

Well, well, finns inte så mycket mer att skriva just nu. Ska göra mig iordning och sedan cykla iväg till Barnehagen. Skriver säkert när jag kommer hem senare. Men nu blire att klä sig och cykla iväg.

Ciao

MUSIC IS LIFE
Anna Molander