Vad är oddsen?

Hello!
 
Ja, då är man hemma en sväng! Känns verkligen i hela kroppen att jag inte jobbar lika mycket på Spa nu och jag förstår de som bara kommer helger att de känner sig slitna. Tror man har en god inställning till varannan vecka och då blir det inte lika tungt eftersom man vet att man ska vara där i 7 dagar. Jobbar man bara helg så är det 100% procent från fredag till söndag och man vet att man är där en kort period bara. Nästan som med ett timglas, men ska hinna med allt under en helg. På en veckoperiod så hinner du installera dig och kolla igenom de du ska göra.
 
Idag har det inte blivit många bullar gjorda. Inget jag känner att jag ska förklara mig för. Har antagligen bara behövt lata mig. Ska kolla igenom min lista och fixa det mesta. Ikväll ska jag hämta min kusse i Forshaga så ska vi beställa pizza och kolla på film. Kvalitetstid utan dess like! Sedan ska jag väl hem och lägga mig.
 
I helgen så jobbade jag tillsammans med en tjej som heter Anna. Människan föddes ju att ha fördomar och jag kan säga att alla mina fördomar blev motbevisade. Nu låter det väldigt negativt laddat men det är bara sådana där saker man funderar på. Hon kanske har barn, hon kanske är en singel catlady, hon är en riktigt ordningssam och på grund av glasögonen så ser hon ut att vara übersmart. Sådana där saker man dömer utefter hur skalet ser ut och inte insidan. Hennes närvaro gjorde att arbetshelgen blev mycket roligare än vad det brukar. Klickade otroligt bra och jag drog ett skämt på kvällen om att vi var stjärnsystrar. Ni vet dom som har samma namn och fyller år samma månad och dag (tror det är år också men eftersom det var ett skämt så la jag inte mycket vikt i hela innebörden av stjärnsystrar). Visade sig att mitt skämt var inte bara ett skämt. Vi båda heter Anna, älskar rött hår och fyller på samma dag. Vad är oddsen för det? Är iallafall väldigt tacksam att jag fick träffa henne för det var länge sedan jag klickade så med någon ny människa. Thank you lord in heaven, halleluja!
 
Nu har jag fått skriva av mig lite, prata lite i telefon och samlat på mig lite positiv energi så jag ska ta tag i min lista nu. Vi hörs senare people, ha en bra kväll så länge!

Norgeland!

Hello!
 
Ja, då ska vi packa det sista och sen fara mot Norgeland. Tänt ljus överallt jag kan för när jag vaknade var det inte så lockande att komma upp när det var så kyligt. Ska bara fixa i ordning disken, se så allt är med och sedan beger jag mig. Har inte bestämt mig för om jag ska ta med mig datorn än, men det återstår att se när jag åker om den far med. Vi hörs people!

Jag kan och jag måste ingenting!

Hello!
 
Ja, nu börjar min kropp få in en rutin. Känns väldigt konstigt eftersom jag levt i min tonårsbubbla väldigt länge där jag kan sova huuuur länge jag vill och när jag vill. Igår fick jag nämligen sådant flow att plugg aså jag var vaken till tjugo i fyra imorse, ajjabajja Anna! Men hör och häpna, jag vaknade innan klockan ringde, KLARVAKEN! Upp, på med kaffe och börja städa. Farmor skulle kanske komma på besök och det är ju inte kul att komma in i sitt forna hem och det ser ut som en tromb gått igenom. Sedan är det ju skönt om det är städat när jag kommer hem från Norge på söndag.
 
Jag har några få mål idag som är gjorda på en grisblink men jag har gjort en massa annat istället. Städat undan i köket, vardagsrummet och matavdelningen som jag kallar det. Så nu ska jag väl försöka ta tag i det jag egentligen ska göra: Packa för Norge, ta toaletterna och ringa samtal. Har jag gjort det så känner jag mig nöjd för idag. Ska ju även ta trädgården idag med gräsklippning, buskfixning och rabattrensning. Tror detta blir bra och jag tror att jag lär mig MYCKET av att ta hand om huset. Klarar jag detta huset så klarar jag nog ett mindre hus i framtiden. Det är mycket att göra, men jag känner mig otroligt nöjd när jag får ordning på saker. Nästa vecka ska jag ta tag i altanen som har båda tygremsor, spindelväv och massa frön överallt. Spännande!
 
När ska jag ta mitt rum tro.. Mja, det blir när jag känner att jag kan kötta mig igenom det. Fördelen med att jobba mindre i Norge är att jag kommer mer tillbaka till mig själv. Jag tar tag i saker som jag inte gjort tidigare och jag har en helt annan motivation än tidigare. Förut var tankarna "JAG MÅSTE" och nu har det formats om till "JAG SKA", vilket jag inte medvetet har valt att göra. Måste har ofta en negativ klang och man känner inte riktigt att det lockar, man kan även känna sig mer tvingad än villig att göra något. Så ja, mitt rum kommer det bli ordning på. När jag känner mig redo att ge mig in där igen.
 
Nu ska jag fortsätta med mitt, ska ta toaletterna så har jag inte det över mina axlar. Sedan tar vi Norge packningen, ringer samtalen och beger oss sedan ut för att klippa gräs och greja. Detta blir nog bra tillslut, Anna klarar detta! Vi hörs senare people, ha en bra dag i solen!

Fixa, planera och organisera!

Hello!
 
Ja, då är man hemma igen. En natt i Grums satt inte fel även om det blev lite liiite umgås. Men man ska vara glad för det lilla, speciellt när man inte ses så ofta! Har varit en väldigt lugn dag tillsammans med Enok. Han sov för det mesta men väckte mig att när han tyckte jag inte skulle få sova mer. Riktigt busfrö!
 
När jag mött Emelie och lämnat Enok så gick jag till Biblioteket för att hämta den sista boken för kursen i Sthlm. Så nu har jag alla och det är bara att läsa på alabama. Så tog jag mig en tur på Ica Klingan också. Stor butik och inte lätt att se vart allt finns. Fick bli lite kolligeblock och pennor så jag har till kurserna, även lite kycklingfilé till matlådor för Norge och keso med extrapris. Fick även bli lite fikabröd. Kaffetanten i mig växer!
 
Tog mig en tur förbi farmor eftersom jag är expert på att glömma saker jag ska göra när tiden blir tight. Pratade mycket om gardiner för vardagsrummet. Den kappen som sitter där nu har suttit där sen säkert 1992 och jag vet inte om den tagit ned och tvättats. Out with the 90's and in with the with the new. Ska bli intressant att se hur det blir tillslut, ska ju också ta en möblering av vardagsrummet för att det ska bli mer yta. Ja, vi får se vad det blir. Sedan möblerades det lite på deras balkong och det blev jättebra!
 
Därefter åkte jag hem och vilade en timme. På med kaffet och fram med en bulle, på med tvn och bara att slappna av. Inga krav, det är det bästa! Nu är jag relativt pigg och ska börja dola med småplock. Det är väldigt skönt att ha denna energin att få ordning och reda. Känns som jag ordnar upp saker och jag blir mer motiverad att ordna upp andra saker som behövs göras. Go, Anna GO!
 
Ska försöka planera in massager som ligger lite efter också. Imorgon börjar jag dagen ute med gräsklippning, buskklippning och rabattrensning. Ska vara cleant när jag är klar. Då kan jag fortsätta inne med andra rum som behöver styras upp. Ska kolla över checklistan jag har gjort och så sen ska jag småplocka och sen sova. Vi hörs imorgon people, nattinatti!

Pyssel, fixa, leva!

Hello!
 
Ja, Då har man startat dagen med kaffe! Det var helt okej smak på det ekologiska jag köpte igår som det var extrapris på! Jag är ju ingen erfaren kaffedrickare så kaffe är lite som vilket kaffe som helst om det inte är en barista-gjord kaffedrink, så är det ju massa sött och gött i den! Så skulle t ex mormor komma förbi så hade hon märkt skillnad direkt. Men så är det faktiskt, när man inte är "jag-behöver--en-kopp-kaffe-direkt-på-morgon" person så vet man inte vad för sorts kaffe man ska köpa. Så jag gick på priset denna gången och det gick ju ner!
 
Idag hade jag planerat att gå upp tidigt för att ta ett bad, men sen påminner jag mig själv att om jag ska bada så ska jag ju inte jobba något efteråt. Så vi kör en Anna Molander och skjuter på det tills ikväll. Nackdelen är ju att jag skjuter på det och fördelen är ju att om jag skjuter på de tillräckligt så kommer de bara spara pengar. Ta en dusch typ istället. Men ja, innan livet drar igång igen så ska jag unna mig ett bad med levande ljus, ljuvliga dofter och avslappnande musik.
 
Nu på morgonen så har jag slängt in en tvätt, den ska helt enkelt bort även om jag måste hänga upp det på gardinerna. Har strukit litegranna på en av de nya gardinerna och funderat på hur jag vill ha det här hemma. Även om det är pappa som bestämmer mestadels över hur allt ska vara i huset så låter han mig få pyssla med inredningen. Han tycker ju hellre att jag ska spara pengarna och lägga på något annat, där har han faktiskt rätt. Men för mig är det viktigt att det är fint i mitt hem ÄVEN om det kanske inte är ett rum jag är i varje dag. Jag mår bra av att få göra lyft i huset, eftersom det står så orört som det gör. Ett sånt exempel var de gula gardinerna nere i Saras rum. De hade suttit där från dag ett som hon flytta in där och det var MYCKET länge sedan. Så jag kombinerade 3 stycken helt olika gardiner. Ett par jag fått, ett par jag köpt för 50 kr och ett par som fanns i köket innan. Och det blev SÅ mycket bättre än vad det var innan. Det känns som att vi är mer i nutid är dåtid. Riktigt nöjd! Sedan pysslar jag ju en hel del med mitt rum och jag kommer som i vågor när det kommer till det. Det är mycket jobb för jag har mycket grejer, rättning jag har jobbat bort mycket av mina grejer. Sedan får jag mycket att göra och då gör jag de lätt för mig, jag lägger mig i det rum som har en ledig säng! Men jag ska flytta in i mitt rum även om det ska ta dagar innan jag räd är. Bara jag kommer i mål.
 
Sitter och kollar på Sofias änglar nu och ja, Anna Molander skulle inte tacka nej till ett pyssel-fixa-hus-jobb! Ska faktiskt gå ut och trädgårdspyssla likte Bosse i Äntligen hemma. Klippa ner buskar och önska dom lycka till att växa vackert igen till våren. Japp, när jag får denna känslan av att fixa och dola, då är det bara att köra på! Jag måste bara veta i vilken ände jag ska börja så är det igång sen!
 
Japp! Japp! Nu ska jag stryka den andra gardinen och byta i köket. Vi hörs senare!

Super valåret!

Hello!
 
Ja, nu är jag vaken igen. Egentligen för tidigt om man tänker på vad sent jag la mig. Men, man kan inte ligga och slöa! Det kan vi göra sen när jag tagit tag i de vikigaste sakerna idag. Jag ska till mormor och morfar där jag ska finna lite arbetsro för plugget. Inget städ eller tvätt som kan hindra mig. Plus att dom inte är hemma och bjuder på kaffe så det får jag fixa själv. Sedan ska jag lämna lite saker jag köpte åt dom när jag var i stan i fredags.
 
Men innan jag åker dit ska jag gå och rösta. I år har det varit väldigt hysteriskt kring valet, kan bero på att det är en massa att kryssa i men ja, det är ju typ såhär varje val. Det är första gången jag röstar på ett parti. sist jag röstade blev det blankt, alltså jag gick inte ens dit. Så nu ska vi se om min röst är en av de som kan avgöra Sveriges framtid.
 
Nu bär det av, ska bara packa allt som har med plugg att göra! Vi hörs senare!

Livet är en gåta!

Hello!
 
Ja, minsann har jag mina luckor och jag finner ibland stunder där jag skriver av mig. Kanske ska ta och sluta ursäkta mig själv hela tiden, jag skriver ju trotsallt när något vettigt ska komma ur mig? En sak jag lärt mig ikväll trots att jag är sjukt trött är att jag ska ALDRIG sluta blogga. Det är så kul att gå tillbaka och läsa allt man gjort. Läsa, minnas och känna tillbaka allt man kände då. Good times and bad times.
 
Läste nyss ett inlägg ifrån 2007 där jag började umgås med Jokki. Det är så jag kallar honom här och om han nu en vacker dag skulle läsa bloggen, så vet han vem jag pratar om också. Förr så skrev jag mer vågat och öppet. Ibland skrev jag saker som var väldigt överdrivna men kanske till en viss del var sant. Ville nog bara spice it up i texterna. Men något i just det inlägget jag läste, så blev jag alldeles varm och glad på insidan. Under den tiden vi umgicks så hade vi "vår grej" och det var yatzy. Inte yatsy med tärningar, papper och penna, utan yatzy som fanns gratis på någon internetsida som man kunde köra varannat kast och så avgjordes matchen när en person hade valt alla sina alternativ. Då var jag 16 år och var ett braceface. Just den "flingen"/"romansen" jag hade med honom då, kan jag säga att jag mer eller mindre levde väldigt mycket på. Visserligen levde jag alltid på kärlek, när jag träffade någon då. Man hade mycket mer känslor och var mycket djupare i dom än vad jag kan tycka att jag är nu. Nu kör jag mest på hur kommer det sig att det är si och hur kommer det sig att det är så. Det är inte riktigt samma känslor.
 
Ibland önskar jag att vissa saker man hade förr, alltid ska finnas. Man kan ju inte gå vidare om man inte släpper taget, men alla sådana där saker som fick en att få en syssolös helg att bli rolig. Folk ringde när de var berusade och ville bara prata om liksom ingenting. Minns en kille, han tyckte det var konstigt att jag inte blev sur när han ringde mitt i natten. Klart jag inte blir sur när någon ringer mig för att bara få prata. Speciellt om jag är intresserad av killen, då kände man ju sig speciell. Nu ringer ingen när de är ute på galejj och jag vet inte riktigt vad jag ska tro om det faktiskt. Har man kommit i en ålder där man inte ringer på fyllan pga att folk ska tro en massa om en då eller är det bara så att de som ringde förr inte har något intresse av kontakt med mig även de nya människorna jag möter och pratar med? Nu ska ju tilläggas att de flesta som ringde förr, har nu flickvänner, kanske barn och antagligen hus. Eller läser på universitet.. kanske har flyttat pga jobb. Släppt taget och gått vidare med sina liv. Det har ju jag också gjort. I can't blame them. Men jag minns, glömmer aldrig och saknar det! Jag saknar er där ute och jag är glad för att ni kommit långt i era liv! Även om vi inte längre pratar.
 
Sitter och lyssnar igenom alla låtar man lyssna på när man var yngre. Daloz, Fonky Fresh, An2n & Affe. Alla gamla goa underground hiphop låtar som bara tar mig tillbaka till förr. Jag är inte en person som lever i det förflutna, men jag tänker ofta tillbaka på hur det var och med de superminnet jag ärvt så minns jag saker i detaljer. Minns precis vad jag hade för kläder den kvällen jag och Sanna skulle hem till Niklas på fest. Svarta ballerina skor med blommor och ett smycke framtill, svarta piratleggins med spetskant, ett vitt linne från Kaxs (Kappahls barn märke) och en vit tunn tröja med randigt stickmönster och diamant knappar. Minns att vi satte oss vid "barnparkbänken" dom hade då vi var yngst och var blyga. Där satt vi, jag, Sanna, Niklas och Freddie. Jag minns hur vuxen jag kände mig när jag umgicks med Jokki, kände mig som en flickvän men vi kom aldrig till den punkten där det bestämdes. Det tynade ut och kom igen, flera gånger i olika perioder i flera år. Jag minns när jag var tillsammans med min första kille, Simon. Han var 194 och väldigt smal kille. Spelade handboll i Skåre och ja, han var ju något som alla tittade på. Något alla ville ha, more or less. Jag trodde inte i hela min värld att han skulle bli min och ja, jag kände mig lyckligt lottad! På den tiden gick jag på konfirmationsträffarna, vintertid. Även under den tiden så köpte mamma sin svarta merca. Jag minns alla bra stunder och jag minns alla dåliga stunder, men jag är så himla tacksam att jag minns allt!
 
Pratar inte med någon av dessa killar nu för tiden, men jag vill ändå säga tack. Tack för att ni lärde mig vad känslor är. Tack för att ni lärde mig vad jag ska tycka är rätt eller fel i relation med en partner. Tack för alla stunder vi haft, bra som dåliga. Tack för att vi har skrattat och gråtit, bråkat och stöttat. Tack för att jag fick vara en del av era liv, även om det inte var långa stunder. Tack för all erfarenhet ni gett mig. Tack. Återigen tack.
 
Även om de kanske inte läser detta, så känns det ändå bra att få ha tackat. Känns som jag släppt det som har hållt mig bitter till olika saker. Som jag sedan har pikat någon av dom för. Vet många gånger jag har pikat för att de ska känna samma smärta som jag känt löjlig som man är, men det är över nu. Nu släpper jag taget om det gamla, bittra och tråkiga. Ni trotsallt gav mig mer lärdom än smärta. Som en av de gamla goding låtarna säger.. "Mamma säger det går många fler bussar". Och det är ju sant. Den rätta kommer, när tiden är inne för det.
 
Nu blev jag djup, mitt 23års djup. Inte mitt 16års djup eller mitt 19års djup. Mitt mer mogna jag har ju öppnat en hel del av det förgångna som väldigt många inte läst men som finns längre bak i denna internetdagbok. Det jag skrivit tidigare är inget jag vill ta bort, för det visar vem jag varit. Och jag var en riktigt tuff brud förr, eller ja.. det var ett tufft skal med en mer förvirrad och känslig insida. Nu vet jag att jag ska visa alla mina sidor, nu finns inga skal. Inte ens när det kommer till att ses första gången. Det är mycket Take it or leave it över mig nu. Passar det inte så är det bara att gå vidare. För varför ska man behöva krångla och dryga ut på tiden när man kan vara öppen, rak och ärlig från början?
 
Nu blev det ett långt inlägg och jag tänker inte ens kolla igenom om jag stavat fel eller skrivit konstigt. För det är såhär mina tankar har kommit ut. Svart på vitt. Nu ska jag återgå till livet utanför bloggen och ta en lååång tupplur innan klockan ringer igen. På en söndag. Livet fortsätter. Sov gott på er allesammans! Godnatt!