Full ös, medvetslös! I min hjärna..

Hello!
 
Ja, man kanske ska börja med att be om ursäkt. Skrev inte innan jag åkte och jag skrev inte när jag kom fram och här har ni undanflyckten till varför. När jag satt hos mormor och morfar så gjorde jag en uppdatering på datorn, vilket tog min tid ifrån att göra det jag skulle. Så vad gjorde jag då istället? Jag ringde farmor och sen ringde jag mami. Med jämna mellanrum kollade jag även täcket och lakanen jag tumlade. Kollade även genom min kalender samt lite program på kanal 5. Men sen blev klockan mycket, det tar lite tid att tumla faktiskt. Så jag åkte hem när täcket var klart.
 
Där nalkades packning av Norge, som alltid kör jag i det sista (en annan anledning till det är att då kan jag inte nojja över att jag glömt något, utan bara gilla läget!). Sedan tog jag mig en dusch och hängde en tvätt. Kollade så allt var med eftersom jag skulle ta turen förbi mormor med brev etc. På väg mot Norge gjorde jag ett stopp i Grums för att ta vara på tid jag inte annars har, som jag samtidigt har men ja.. ni fattar kanske? Känslan att man inte har tid fast man har det och man fattar inte själv att man har det.. Iallafall så gick jag in på Ica och handlade lite norgeföda sedan bar det av till Mattsson's. Hälsa på familjen, Enok och lånade toaletten litegranna. Sedan bar det iväg mot Norge och jag var väl framme tio i 11 tror jag. Kände att det var bättre att fixa sängen och dola för sömngång istället för att dra upp datorn och krångla runt tills klockan blev mitt i natten. Där har ni mina reasons varför jag inte skrev något. Haha!
 
Nu har jag precis placerat mig i sängen. Gjorde en liten möblering också så jag hoppas jag sover bättre. Vet inte om det är luften eller om jag typ gått på högvarv de senaste dagarna, för idag ville jag inte gå upp. Tvingade mig upp mer eller mindre. Så i natt hoppas jag på bättre sömn. Har varit lugnt på jobbet idag men mycket datajobb så hjärnan var lite slut där en sväng. Har idag kört på övertid och googlat runt på en massa grejer om hör jobbet till, haha! Så nu gav jag mig själv en klapp på kinden och sa "Nu är det bra Anna!". Så jag ska försöka mig på en film eller sova. Vi får se vad det blir.
 
Blir lite lätt förvirrad när jag är i Norge, vill allt och inget så försöker mest känna efter vad jag vill och göra det. Än att strunta i det. Så idag har jag överfört de bilder jag ville, tog kort på de jag skulle, grävde info, gjorde förfrågan på litteratur jag ska ha till Samhällsplaneringskursen.. Ja, jag måste nog klappa mig själv på axel and call it a day! Bra jobbat Anna, mycket gjort fast du inte kollat på TO-DO listan!
 
Jag vet att det är små steg jag tar, men jävlar i min lilla låda, vad det är skönt att komma tillbaka till sig själv måste jag säga. Såhär tätt bloggade jag inte för en månad sen. När det mesta lagt sig ska jag nog unna mig en mini semester för mig själv. Gäller bara att få in rätt tidpunkt. Stället spelar inte så stor roll, bara jag får strosa runt för mig själv, läsa lite bok och bara vara. Självklart, det kan man väl hemma eller hur? Men det är något med att komma bort och få vara själv. Den tillflykten kunde jag göra när pappa bodde i stugan, för där vill ingen vara på vintern bland mössen. Där fick jag vara för mig själv och göra vad jag ville. Underbart med egen tid, synd att man inte värderar den mer!
 
Nu ska jag släppa mina jobbtankar och mina jag-har-saker-att-göra-tankar för en film, eller kanske sömn? Ska iallafall slappna av. Ni får ha de så bra där ute och sova så gott! Godnatt!
 
 

Rensa, jobba och planera!

Hello!
 
Ja, nu sitter jag och inväntar att tvätten ska bli klar. Då ska jag hänga den och därefter åka till mormor för att tumla täcke. Har haft fullrulle med tvätt och städning sen i måndags. Det har blivit otroliga resultat men idag har den där glöden varit som bortblåst. Jag gissar på att det beror på att jag åker mot Norge ikväll. Inte så taggad att åka dit men det är pengar och Anna behöver pengar. Och eftersom min glöd har tagit någon form av latmask-jag-vill-inte-jobba-mer-semester så ska jag försöka göra en massa "datajobb" istället.
 
Ska ringa Forshaga Kommun ang vikariebanken, jag och min kusin har gjort på olika sätt så ska kolla upp vad jag behöver göra för att komma in. Sen ska jag söka ett jobb farmor hittade i tidningen (Tack Lennart som hittade och tack till dig farmor för att du ringde och berättade!) och så kan man ju bara hoppas att det blir något där. Ska även kolla upp böcker som jag kommer behöva i kursen som börjar i slutet på September. Kom bara in på reserv på alla program och de kurser jag sökte så var det bara en jag kom in på, Samhällsplanering. Även om det bara är en kurs på 4 veckor så är det ett steg i rätt riktning! Jag vill tillbaka till skolbänken och det är dit jag ska! Ska även slå en pling till jobbet och se hur det ser ut imorgon innan jag åker härifrån. Så vet jag om jag ska ha panik eller inte om jag försover mig, haha!
 
Vad har jag nu för planer när jag kommer typ inte göra ett skit denna hösten? Jo, de ska jag tala om! Jag ska fortsätta rensa tills huset ser ut som ett Anna-hus! Sen ska jag massera och är det så att jag får ihop några stammisar så blir det nog att starta ett företag som jag har vid sidan av det jag vill göra annars. Kommer jag in på skolan så har jag ändå ett jobb att luta tillbaka till. Jag ska söka aktivt med vikariejobb på dagis och förskolor. (Shame on me som säger dagis, man får ju inte säga så längre. Men dagis forever and ever people, iaf om ni frågar mig). Sen ska jag försöka sälja av allt jag äger, och det är ju asmycket! Ska nog vara lite hundvakt också, kanske ska starta någon form av hunddagis med farmor? Hon kan ta alla småttiga och jag tar de stora vovvarna? Haha, vore ju underbart men sätt fokus på en sak du vill och genomför det!
 
Nu ska jag nog kolla hur det ser ut för tvätten i källaren, måtta du vara klar snart! Jag hojtar nog lite senare, innan jag åker eller när jag är framme! Ha de bra så länge!

Rutiner!

Hello!
 
Ja, nu börjar allas semesterdagar ta slut och återgå till vardagen med alla rutiner som som hör till! Jag bär också på den där rutinkänslan. Ni vet den där som man känner, äntligen tillbaka in i en bana jag kan känna mig trygg i och allt känns sådär NORMALT. Men det roligaste utav allt är, att jag har ingen rutin. För jag har nollkoll på hur min framtid ser ut. Men ändå känner jag "ordning och reda, löning på fredag". Det känns så häftigt att här står jag, frivilligt, med mycket mindre i månaden och mår bra av det?! Jag har ingen panik över att jag kommer ha mindre pengar i slutet av månaden, ingen panik att jag måste in på skolan, ingen panik med någonting faktiskt. Och jag tror det är väldigt viktigt att jag håller mig till den bubblan, annars får jag säkert panik. Nu har jag gjort ett aktivit val och kan därför jobba efter den. Vad vill jag göra nu? Vad är mitt nästa drag i spelet?
 
En sak som faktiskt känns lite sådär småfantastiskt, det är att jag kan se alla möjligheter nu för saker jag vill göra. Fixa med mitt rum, pyssla med mina möbler, se en film, blogga, läsa en bok, fixa med smink och naglar och hår.. you name it. Allt sånt som jag känner är kul att göra kommer liksom tillbaka mer och mer, tror stressen börjar lägga sig nu. Innan kunde jag bara ha viljan men aldrig orken och framförallt INTE tiden till något sådant som pyssel. Men nu när jag får en klarare bild så kan jag ta en hel dag och läsa en bok jag gillar, eller pyssla runt i huset med dammsugaren. Idag städade jag klart ett rum i huset.. det har inte jag gjort under de 1½ året jag har bott här. Förstår ni där ute i cyberspace vilken fantastisk förändring detta är?
 
Livet handlar inte om pengar, för pengar kan inte göra dig lycklig i slutändan när du bara står där med sedlar. Vad ska du göra när du har köpt allt du vill ha? Jag är så nöjd över mitt val att gå ner i timmar för det gör så stor påverkan på mitt välmående. Jag passade inte som pendlade person, för det fanns inga normala rutiner. Varken när jag låg borta eller när jag kom hem. Rutiner är mitt liv tillsammans med mina älsklings post-its och min kalender. Ordning och reda, allt lönar sig varje fredag. Jag kommer slita för mig själv och ingen annan framöver. Ingen kan leva mitt liv förutom jag och bara jag kan genomföra alla saker jag vill med mitt liv. Åååh du fantastiska känsla! Må du stanna tills imorgon, då ska jag ta hand om mitt rum igen!
 
Nu efter en semestertur till Stockholm så har jag försökt vara med mig själv som jag var förr, när jag bodde i Sunne. Se på en film själv utan att ha datorn framför ansiktet, mobilen i närheten osv. Bara jag och filmen liksom. Det har känts så bra för jag har SETT filmen och inte slötittat på den. De små stunderna så är jag med mig själv, helt och hållet. Det har gett mig typ som lugn och ro i själen, fast i huvudet. Lugn i sinnet liksom. Inte vara på 40 olika ställen samtidigt utan bara jag och filmen. Det har varit nyttigt för mig och jag ska försöka hålla detta som en rutin, om det inte blir film varje dag så får det iaf bli 3 ggr i veckan.
 
Så.. vad har jag sett för bra filmer undrar ni nog. The great Gatsby, Forrest Gump, Good Will Hunting, Röjar Ralf, Kärlek på jobbet, The proposal. Bara en massa mysfilmer! Det börjar gå mot höst så det blir strax att fixa ihop mitt rum så jag kan se på film ifrån min egen säng och kan tända ljus överallt. Jag är så redo för hösten så det är inte sant. Åååh nej, nu går jag och lägger mig med denna fantastiska känsla i kroppen. Godnatt på er!

Äntligen!

Hello!
 
Ja, nu händer det saker hela tiden känns det som. Sista uppbokade perioden i Norge och efter denna gången jobbar jag extra de helger jag vill. Det är lite av en befrielse faktiskt. Jag får komma hem och kan börja ta tag i mitt liv. Inte leva i en väska som packas om varannan vecka. Pendling på det sättet var ingenting för mig. Känns bra att veta det.
 
Börjar även få ordning på mitt rum nu, hur jag vill ha det osv. Det har tagit så mycket energi att det känns som att jag håller på att flytta härifrån. Det är ett tecken på att jag börjar forma min omgivning efter hur jag själv villl ha det, underbart! Har fått iordning själva byrån nu och den står på plats, HERREGUD! Den sitter som ett smäck! Lådorna fick jag inte börja med för pappa, han tyckte jag skulle lägga mig istället eftersom det blir norge imorgon. Så tar han de under tiden jag är borta, världens bästa papi!
 
Nu ska jag lägga mig och imorgon ska jag träna med kusinvitamin. Sedan ska jag hem och packa i bilen och sen ska jag mot Norge. Vi hörs people, godnatt!