Det lutar mot sitt slut av 2017.

Hello!
 
Ja, nu lutar vi strax åt ett nytt år. Inga speciella känslor kring det. Inte vad jag kan känna just nu, men det kan ju helt och hållet bero på att jag är nyvaken och trött. Sitter här vid köksbordet och försöker få igång systemet med livets dryck, kaffe. Katterna är ute och tanten är klädd, bara facet som ska ha sig en omgång så är hon klar och redo för denna fredagen också. Det är ju faktiskt sista jobbdagen för i år och jag får väl se om jag gör en egen liten resumé samt reflektion över hur året har varit. Känns som att det blir tyngre och tyngre för varje år som går men det kanske handlar om hur man tar hand om sig själv egentligen. Något som jag blir sämre och sämre på?
 
Det jag förberett för nästa år är en bucketlist. Saker jag ska genomföra som är rimliga för en Anna som mig. Det finns ingen press utan det är mål. Allt kanske inte blir klart (För de saker som kan genomföras fullt ut) men då är det faktiskt okej också. Att inte avsluta projekt betyder inte att man misslyckats. Man behöver kanske lite mer tid bara. Jag känner mig rätt motiverad kring min buckelist, för det är saker som ska få ta tid och jag behöver inte känna någon panik över att det ska hinnas innan det är dags att starta ett nytt år. Jag har ju redan nu börjat lite på den.. eller jag kanske ska säga att jag förbereder för den. Vissa saker tar lite för lång tid har jag en magkänsla av så ibland vill jag börja i god tid. Det kanske kan ske direkt utan att jag har vetskap om det, men just nu så är det att börja i god tid som känns bäst. Ger mig själv tid att slutföra olika saker för att hinna i tid. Med den meningen vill jag nog säga att jag behöver jobba på att jobba på ett tillfälligt projekt, göra klart det och sen gå vidare. Inte börja tidigare bara för att jag är rädd att inte hinna, ta det i min egen takt. Det är okej att saker tar tid.
 
Blir spännande att se hur allting kommer att bli nästa år. En kompis sa till mig i början på veckan: "Tänk nästa år kanske vi alla är gravida!", sa hon på ett ungefär. Med det menade hon att tänk om vi finner Mr Right och allt går sådär underbart, lyckligt fort. En reflektion som jag för med mig in i 2018, tänk om jag skulle bli mamma nästa år? Just idag så känns det otroligt långt borta, den här tanten är inte mogen att bli mamma än. Men samtidigt så kanske man bör vara beredd på vart livet tar en? Ibland funderar jag på om livet måste var så utstuderat som det ibland känns? T ex vi träffades när vi gick i 9an på byns skola och har varit tillsammans sen dess.. Eller vi träffades på dans och där slog magin till. Känns som att man hamnar efter i en kurs om man inte följer dessa olika former av "såhär ser livet ut". Det är nog därför jag kör mitt eget race. Varför ha panik över livet när man kan leva och njuta av det istället? Allt händer när det ska hända.. ett mantra som går om och om igen.
 
Nu ska jag återgå till det verkliga livet och se vad dagens agenda är. Önskar er en bra sista fredag för detta år och så får vi se om jag kikar in med reflektioner kring året som varit.
Ha de gött!

14 December 2017

Hello!
 
Ja, då var jag här igen och skrev några rader.. Försöker jobba med julkänslan i detta slaskiga väder som infinner sig just nu. Har under denna hösten upplevt mig tröttare än vanligt, en del säger att det är mörkret men jag vet inte.. Jag tror det är åldern. Tant börjar bli gammal. Det är tråkigt MEN för varje sak jag slutför så är jag väldigt nöjd med mig själv. T ex har jag dragit läääääänge på att åka till pappsen för att ta in posten, gjorde jag idag. Sedan var jag en sväng till tippen och slängde skräp, även en del av morfars saker, well done Anna! Sist men inte minst så var jag och pantade på Ica i Forshaga, har ju en tendens till att spara ihop pant ifall jag inte har pengar i slutet på månaden, så jag iallafall har råd till mjölk till mitt morgonkaffe. Vad gör jag för mina pantpengar denna gången? Mjölken är ju självklart slut, så då känns det ju extra bra att handla på panten.. Sedan följde det med 4 filmer hem.. Haha, det var min belöning för allt jag gjort idag! Nu ska vi se om jag "hinner" med något mer innan energin är slut igen.
 
Idag hade jag öppning på jobbet och då brukar det bli dippar senare på dagen. När jag hade det i våras så brukade jag faktiskt sova när jag kom hem för att få ihop vilan i kroppen och knopp. Men idag blev det väldigt sent så sitter här, more or less, nyvaken. Men tror att det gör gott för hjärnan och kroppen, jag lyckas ju somna sen så jag är inte orolig för det iaf. Hade det varit i våras så hade jag varit vaken på nätterna pga för lite vila, stress, stress, stress, haha!
 
Nu pep diskmaskinen att den är klar och så ska jag nog, trots att jag bestämde mig förut, att slänga in en tvättmaskin till. Det måste hända lite grejer nu. Någonstans borde ju den där energin vara, eller hur? Ikväll 'är det Jul med Ernst och därefter ska jag se på Pixels som jag itne sett tidigare. Tillåta sig själv att njuta och att tillåta sig själv att det är okej att sitta ner, är viktigt!
 
Jag önskar er en trevlig kväll så hörs vi snart igen! Ciao!

Jobbar på med julfeelingen..

God morgon!

Nattens sömn var väldigt bra men dock vaknade jag, likt igår, med en täppt näsa. Får ta mig en rejäl kuckelimuckmedicin ikväll innan jag lägger mig. Ingefära, citron och honung är guld för cellerna i min kropp!

Jag har röjjt lite inför besök senare samt satt på en tvätt och en disk. När jag röjjt klart så ska jag ta tag i matlagningen. Hoppas det går vägen så gästen blir nöjd! Sen ska vi boka vår sommarresa och ta oss en tur på byn, för idag är det skyltsöndag!

Önska mig lycka till!
Vi ses senare! Ciao!

Jul, jul, strålande jul!

Hello!
 
Ja, varför ursäkta sig när livet kommer emellan? Helt onödigt att ursäkta sig för att det riktiga livet tar mer plats i vardagen än bloggen som sakta tynat ut genom åren. Man ska inte ha några skuldkänslor för något som inte så många läser. Känner nog att hade det varit många följare och jag hade varit kändis så hade jag värderat det annorlunda. Men idag har jag funnit ro att sitta vid datorn. Vilket kanske händer 30 min varannan månad. Vi får se om vi vänder vinden här nu peeps!
 
Vad händer i livet just nu?
Jag har kommit ifrån mitt liv i Norge och jobbar just nu på orten, där har jag VÄRLDENS BÄSTA arbetskamrater! Saknar yrket som spaterapeut något grymt men försöker så gott det går hemma att variera mig med det. Jag bor på Loftet vid kanten av orten, här stortrivs jag och jag kan inte tänka en flytt åt något håll i nuläget. Min framtida karl får dra ut mig härifrån till en fantastisk villa i en skogskant med stor mark och äng. I början av hösten försökte jag ännu en gång att läsa men det höll inte. Jag kom till insikt och blev kompis med mig själv att jag kan inte göra 700.000 saker samtidigt. Allting har sin tid och man ska inte ha bråttom. Jag har även börjat komma igång med mer ordentligt träning, vilket har varit väldigt skönt. Speciellt eftersom det är gruppträningspass i form av dans samt aerobics. Gjorde sista träningen i torsdags för terminen så nästa vecka tänkte jag ta till simningen som jag inte gjort under hösten, vilket var en del av min träningsplan. Man kan väl säga att jag har landat den här hösten lite mer i mig själv och det är så skönt. Det är rörigt i hjärnan men det känns bra att vara kompis med sig själv och ta dagen som den kommer.
 
Nu har vi ju kommit in i årets sista månad och jag skulle väl kanske kunna försöka hålla igång detta. Tränar mycket på att vara med mig själv och finna ro att göra saker som jag vill göra. Läsa böcker, måla, virka, se på film, skriva.. Allt sånt kommer i skymundan när alla popcorn svämmar över i hjärnan. Har alla årets julklappar klara imorgon så tänker nog att det får bli julklappsinslagning då. Sedan kommer Sanna imorgon och då ska jag bjuda henne på lunch! Vi ska också boka vår sommarresa redan nu, planering är det bästa jag vet!
 
Nu ska jag bege mig mot sängen för lite sömn innan röjjning imorgon. Önskar er en mysig kväll och en godnatt! Vi hörs imorgon! :)