Just go with it!

Hello!
 
Ja, Just go with it. Se filmen så förstår ni!

Siri-solsken och välkommen tillbaka livet!

Hello!
 
Ja, nu börjar saker ordna upp sig lite. Fortfarande lite oro är det men inget jag tänker något på förutom när det kommer på tal. Det är oroligt i cirka sådär 10 minuter då de diskuteras och sen när jag eftertänker på det. Lite man får ta när man är född till filosof!
 
Just nu är jag hundvakt åt lille Siri. Vovven som alltid ska vara med men som somnar när det blir tråkigt. Hon är hunden som lyser upp vardagen litegrann. Man känner ansvar när man har någon annans hund att ta hand om. Det ska matas, promeneras, underhållas, you name it. Och då kommer ansvarskänslan och ska ta tag i ALLT. De ska tvättas, städas, helst hobbydolas, lagas storkok, byta sänglakan och ALLT som man annars inte orkar göra när man har "helg" mitt i veckan. Tur är väl de att mormor och morfar står oftast för maten så jag lägger tid på annat.
 
Började dagen iaf med att se på favorit programmet, Jims Värld. Jag går upp på min lediga dag endast för att få se på denna karl med familj. UNDERBART! Sedan blev det lite frukost för min del medans Siri låg bredvid i soffan. Och efter det ringde jag Försäkringskassan så det har ordnat upp sig. Nu väntar jag bara på att syrran ska fixa min lön så jag kan slippa det sen!
 
Vi åkte till stugan och gick en liten runda. Siri gick lös på alla pinnar som fanns att bita av och all öppen yta som gick att springa på. Hon är en duktig hund Siri. Lyssnar när man säger till (förutom när hon är i lyckorus), hon följer med när man går och hon är helt perfekt. Tror det får bli en morgontur i morgon också innan hon ska få komma hem till Sola i Karlsta igen!
 
 
Nu ska jag kolla igenom checklistan och fundera ut hur jag ska bädda alla sängar, tjingeling!

Ibland måste man släppa på greppet!

Hello!
 
Ja, idag har dagen varit hur underbar som helst. Här fanns inga måsten utan dagen gick en oväntad väg från morgon till kväll. Det enda som stod på agendan var tvätt, äta, sova och fix med datorn, byta lakan och rensa i min röra. Jag har tvättat (en ligger inne nu), jag har käkat (bara kvällsmaten kvar) och sen har jag bara varit i nuet. Inte varit i mitt behov av att bli sedd genom min kalender och typ skjutit saker jag kan göra senare som inte är ett MÅSTE just idag.
 
Jag satte i en tvätt i morse, sedan åt jag och därefter fixade jag litegrann i huset. Sedan tänkte jag ta min powernap (har varit hängig och sliten de senaste dagarna, och mamsen tror det beror på att jag inte sover ordentligt. Håller helt med hennes teori då det är underbart att sova, tackar inte nej till dagliga powernaps) men då ringde morfar och frågade om jag ville ha lunch, så jag for dit.
 
Där väntade Figaro och Frasse på mig. Glada gossar som gärna sitter på bordet om de får chansen. Maten smakade bra och efter maten hjälpte jag mormor med Facebook. Frasse är mer våghalsig så han kunde sitta i mitt knä, medans Figaro är en liten mes. Men dom är sjukt mysiga för det! Efter facebook tog jag och mormor en promenad med gossarna innan hon skulle fara på auktion. När vi kom tillbaka tog vi kaffe och smörgås med morfar och morbror Peter.
 
 
Från att hålla i min agenda där tvätten och städning styrde mycket, gick jag över till att slappna av och njuta av mina släktingars sällskap. Från kl 13.30 till 17.30 var jag bara i ett trivsamt moln där klockan inte fanns, med underbara människor runt mig och i ett tempo helt i min smak. Jag älskade det!
 
Kom hem efter en tur till stugan. Det är så vackert nu när solen skiner, och perfekt att bara njuta av livet på. Fick jag bestämma och hade alla pengar i världen. Hade jag rustat upp det och bott där på heltid. Nu är ju de mer eller mindre pappas plan, men jag skulle gärna ta den ifrån honom. Väl hemma hängde jag tvätten, slängde i en ny, satte mig vid denna dumburken en sväng och sedan tänkte jag.. den där powernapen kan gärna få bli nu. Klockan är mycket men det är okej, för vi kan få sova lite senare idag också. Det är liksom inga konstigheter. Bara låta sig få göra det man vill, helt okej. Sov om du behöver sova lite, sover du länge så sover du mindre under natten. Finns ingen lag på det liksom.
 
 
Så nu sitter jag här, rätt så nyvaken eller mer kanske att jag är väldigt pigg efter att ha sovit några timmar. Hängt tvätten, slängt i en ny, kollat igenom agendan vad som skulle gjorts idag, pratat med Caspar och nu funderar jag på en liten måltid eftersom jag inte har ätit alla målttid som man ska. Jag är ingen storhandlare när det kommer till mat eftersom jag pendlar med norge. Det har faktiskt inte blivit någon mat handlande sedan jag började i Norge. Dels för att jag har inte haft många dagar hemma, dels för mormor och morfar har stått för många frukostar och sen har jag flyttat hem hit där det alltid finns leftovers. Finns det inte frukost så finns det mat av annat slag att äta som frukost. Likey, likey!
 
Nu ska jag styra upp min morgon dag tills tvätten är klar, vi hörs i morgon. Godnatt!

Hoppas jag är välkommen tillbaka, för jag är redo att ge järnet!

Hello!
 
Ja, nu har jag haft en lucka ifrån bloggen. Haft mycket att fundera på i mitt liv, saker som jag tycker är viktiga att ta upp och diskutera men även fundering på hur jag ska kunna få den tid jag behöver för alla min nära och kära. Har ju iofs som alla andra 3 dagar ledigt minst, men det funkar inte riktigt när man har helgen mitt i veckan.
 
Vad har hänt sen sist?
 
Jag har nu kommit tillbaka till mitt barndomshem, känns underbart att vandra runt här dag ut och dag in då jag är hemma. Lägenheten i Sunne kommer nog bli något jag saknar, men pga att det blev väldigt mycket i slutet med flytten så känner jag mig mer lättad att slippa åka dit. Vill inte lägga min tid på flytten, den tog mycket energi och mycket värdefull tid för mig. Så det känns skönt att jag nu i lugn och ro kan rensa den skit jag har med mig utan att behöva känna att jag åker ut inom kort.
 
Jag har för första gången i mitt liv jobbat 11 dagar i rad, inte bara på Spa utan på skolan och inte hela dagar. Men jisses, det tog musten ändå. Även om man inte jobbar så är man ju på jobbet liksom och det tar på krafterna mer än vad man tror.. Ska bli bättre på att samla min energi så jag slipper känna mig slutkörd. Inte kul att se mig när jag kommer hem alltså. Direkt i säng för jag är något okontaktbar för jag är sliten. Mycket spänningar som släpper. Men jag ska inte klaga, jag är väldigt glad över att ha ett jobb. Ett jobb som jag älskar och som jag trodde inte var till en början möjligt. Otroligt tacksam är jag!
 
Jag har blivit läst. Med det menar jag att en person har läst mig, om mig, med tack vare energikanaler. Väldigt intressant och allt mer eller mindre stämde. Handlade väldigt mycket om mig själv och min oro. Mitt otroliga kontrollbehov och hur jag alltid försöker visa mig själv samt mitt super bra värde som person, när personer faktiskt redan ser mig. Människan är på det sättet VÄLDIGT intressant, att allt i hjärnan kan vrida till världen. Dock är det inte roligt och framförallt inte bra för hjärnan eller kroppen eftersom det kan utveckla stress bland annat.
 
Jag har samlat på mig massa visdomsord eller väldigt tunga ord som jag finner en mening med. Skriver nämligen en bok med alla dessa citat osv i, för jag vill kunna gå tillbaka och se alla peppande ord och visa rader, där de handlar om att behandla andra som man själv vill bli behandlad t ex. Ska även försöka ta upp mitt pyssel intresse, så har köpt möbler jag ska fixa i ordning och sälja vidare. How great?!
 
Det har hänt mycket mer saker sen sist jag skrev. T ex att jag har tagit med mig en kocko gubbe till spöke in i huset och han har gått. Kanske lönade sig att bli lite trött och säga "Var du tvungen att komma nu eller?". Har även hängt på akuten med fröken Rein som hade lite ont i kroppen. Var på en het match i LLA där energidrickan Battery fick hålla i gång mig och jag var laddad. Det är mycket nu, vindarna är starka och jag har inte riktigt hängt med i processen. Därför hoppas jag att det lägger sig nu, känns som att jag lättare kan se in i dimman efter den tid jag vill ha till olika saker.
 
Nu sitter jag i Deje, my home sweet home, och ska strax tvätta, käka något och fixa med nordeapapper. Blir kanske en tur till mormor och morfar senare. Men idag är den dagen då jag inte har något planerat, jag ska lära mig själv att inte vara ständigt upptagen med något och jag ska lära mig att vara med mig själv. Göra saker jag vill göra osv. Livet ska bli bra nu! Skeppo'hoj!